Kozijnen schilderen

 

Bij het onderhoud van houten kozijnen hoort ook het schilderen van kozijnen. Kozijnen schilderen is belangrijk voor de levensduur en de kwaliteit. Voordat u begint met schilderen is de keuze van het verfsoort belangrijk. Hoe hoger de kwaliteit van het schilderwerk, hoe minder vaak het schilderwerk moet worden overgedaan.

Goed schuurwerk is de basis

Het schuren van uw kozijnen voordat u deze gaat schilderen is erg belangrijk. U vormt hiermee een stabiele basis voor de nieuwe verflaag. Voordat u gaat schuren is het belangrijk dat u het kozijn goed schoonmaakt. Dit kunt u doen met lauw water en een scheutje ammonia. Hiermee verwijdert u het vuil en vet waardoor het schuren eenvoudiger wordt. Als u beschadigingen tegen komt tijdens het schuren dan kunt u dit repareren met plamuur. Vergeet niet het plamuur weer glad te schuren na het aanbrengen ervan. Zodra het schuurwerk gedaan is kunt u beginnen met schilderen.

Het aanbrengen van de verflaag

Voor het aanbrengen van de verflaag kunt u het beste een ronde kwast gebruiken. Als eerste brengt u met grondverf een onderlaag aan. Hiermee voorkomt u dat ongeregeldheden door de nieuwe verflaag heen komen. Na het aanbrengen van de grondverflaag kunt u het schilderwerk iets terug schuren. Daarna kunt u beginnen met het aanbrengen van de juiste kleur. Wilt u het werk van kozijnen schilderen uit handen laten nemen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het schilderen van uw kozijnen.

Goed schilderwerk blijft jaren zitten

Kozijnen schilderen wordt vaak als een klus gezien die ieder jaar terug komt. Maar als u de verf op de juiste manier aanbrengt en kwaliteitsverf gebruikt dan blijft het schilderwerk jaren zitten. Dit kost wel aardig wat tijd die u hard voor andere dingen kunt gebruiken. Geef het schilderwerk uithanden en vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website. U bent zo verzekert van kwaliteit en het kost u geen tijd meer.