Houten kozijnen

 

In de jaren tachtig werd er steeds meer gekozen voor kunststof kozijnen in plaats van houten kozijnen. Terwijl houten kozijnen nog steeds veel voordelen hebben. Vandaag de dag is de techniek steeds verder verbeterd waardoor de keuze voor hout weer steeds meer voorkomt. Dit heeft veel te maken met de ontwikkeling en verbetering van hout in de afgelopen jaren.

Houten kozijnen repareren

Een nadeel aan kunststof kozijnen is de reparatie mogelijkheden. Bij de aanschaf van kunststof wordt er niet direct nagedacht over de gevolgen bij stormschade of inbraak. Als er gekozen wordt voor kunststof dan moeten de kozijnen compleet vervangen worden. Houten kozijnen kunnen altijd gerepareerd worden en hebben geen vervanging nodig bij schade. De reparatie van houten kozijnen is eenvoudig en een stuk goedkoper.

Houten kozijnen en levensduur

In het begin werd er vaak gedacht dat kunststof langer mee ging dan houten kozijnen. Maar met het juiste onderhoud gaan ze al snel vijftig jaar mee. Met kunststof is het een iets ander verhaal hierbij moet je al snel denken aan vijfentwintig jaar. Een ander voordeel van hout is dat je de kozijnen na vijfentwintig jaar kan hergebruiken. Bijna zestig procent van het materiaal kan je hergebruiken bij het plaatsen van nieuwe houten kozijnen.

Goede verf maakt onderhoud eenvoudiger

Een ander nadeel dat regelmatig genoemd wordt bij houten kozijnen is het onderhoud. Ieder jaar moeten de kozijnen geverfd worden, maar met de juiste verf is dit niet nodig. Als u kiest voor hoge kwaliteitsverf dan kunnen uw houten kozijnen gerust nog tien jaar mee voordat ze opnieuw geschilderd moeten worden. Meer informatie over het onderhoud en plaatsen van nieuwe houten kozijnen kunt u vinden via onze website. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een persoonlijk advies.