Aluminium kozijnen

 

Strakke en vooral moderne aluminium kozijnen worden steeds vaker in een woning aangebracht. Door het moderne ontwerp passen ze vaak perfect in nieuwbouw woningen. Ze zien er niet alleen strak uit, maar zorgen er ook voor dat uw huis extra geïsoleerd wordt. Dankzij de aansluitende profielen worden kou, condensatie en tocht tegen gegaan met het plaatsen van aluminium kozijnen.

Voordelen en nadelen van aluminium

Een groot voordeel van aluminium kozijnen is de duurzaamheid deze is hoger dan bij kunststof. De kozijnen gaan ongeveer veertig jaar mee en zijn een stuk sterker dan andere materialen. Schilderen is ook niet meer nodig bij aluminium want ze worden standaard geleverd in de gewenste RAL kleur. Een nadeel hiervan is wel dat als u een ander kleurtje wilt hebben u het complete kozijn moet vervangen.

Verschillende uitstralingen mogelijk

Als u denkt aan aluminium kozijnen dan denkt u waarschijnlijk al snel aan zilver kleurige en kille kozijnen. Toch zijn de onderhoudsvriendelijke kozijnen leverbaar in verschillende kleuren en structuren. Vanaf een afstandje is het zo niet direct zichtbaar dat u een aluminium kozijnen heeft. De kleur die u uitkiest kan zelfs binnen anders zijn als buiten. U past zo de stijl aan bij uw woonruimte. Meer informatie ontvangen over de kleuren en mogelijkheden van aluminium kozijnen?

Hoe veilig zijn aluminium kozijnen?

Door het ijzersterke materiaal waarmee de kozijnen gemaakt zijn worden aluminium kozijnen eenvoudig inbraakwerend gemaakt. Ze zijn hierdoor veiliger dan andere materialen waaruit u kunt kiezen. Als u er ook klaar voor bent om uw huis duurzamer en veiliger te maken met aluminium kozijnen dan kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.